«Голопристанська Litterra» вшанувала почесного гостя

У світлиці Голопристанської районної бібліотеки 17 червня 2016 року відбулося чергове засідання літературно-музичної кав’ярні «Голопристанська Litterra». Учасники засідання традиційно поділилися своїми новими віршованими творами та підтвердили своє бажання втілити в життя новий проект по виданню другого випуску літературно-просвітницького альманаху «Голопристанська Litterra». Також для учасників заходу було презентовано нову книгу нарисів та статей Олега Олексюка «Запрошуємо до духовної скарбниці Голопристанщини», яку найближчим часом відвідувачі районної книгозбірні побачать на полицях районної бібліотечної установи. Засідання літературно-музичної кав’ярні було присвячене 20-річчю Конституції України, з особливостями втілення в життя якої ознайомила присутніх бібліотекар юнацького абонементу Лілія Мошачкова, а усі присутні на засіданні літератори прочитали по колу особисті віршовані рядки, присвячені знаменній даті, та створили креативну книгу прав відвідувачів творчої кав’ярні, скомпонувавши літературні експромти до єдиної книги «Я маю право…»
Родзинкою заходу можна безперечно назвати двогодинне вшанування відомого українського поета-сонетяра, перекладача, відомого тележурналіста, заслуженого діяча мистецтв України, члена Національної Спілки письменників України Валерія Кулика, який у ці дні відзначає 55-річчя власної творчої діяльності. Дуже приємно, що на наше запрошення відомий майстер красного письменства відгукнувся і приїхав на засідання літературно-музичної кав’ярні «Голопристанська Litterra». З вуст відомого поета Валерія Кулика відвідувачі кав’ярні мали радість почути поетичні твори, які побачили світ ще в далекому 1961 році, та нові, ще неопубліковані, сонети, які мають вийти друком у херсонській філії видавничого центру «Просвіта» у книзі Валерія Кулика «Світло в тунелі».
Віримо, що і в подальшому на засідання творчої робітні місцевих літераторів приїжджатимуть відомі українські письменники, які своїм спілкуванням завжди надихають на переосмислення тематики і лексики творів, дають наснагу працювати над самовдосконаленням.
Олег ОЛЕКСЮК,
начальник відділу культури Голопристанської РДА