Парасолька на двох

Так бібліотекарі Голопристанської центральної районної бібліотеки назвали тематичну зустріч у літературній кав'ярні "Littera" з відомим українським поетом, головою Херсонської обласної організації Національної Спілки письменників України, кандидатом філологічних наук, доцентом Херсонського державного університету Василем Степановичем Загороднюком.
 
На засіданні літературної кав'ярні "Littera", яка відбулася 5 липня 2013 року мали радість поспілкуватися з Лауреатом Міжнародної літературної премії імені Яра Славутича, поетом Василем Загороднюком місцеві майстри красного письменства Наталія Коломієць, Анатолій Грабко, Марія Ярова, Валентина Бузикіна, юні літератори Тетяни Запорожець, Олександра Прозоровська та інші.
 
В ході бесіди присутні ознайомилися з творчими сходинками Василя Загороднюка з юністю в літературі і першими поетичними збірками "Пам'яттю прийде" (1990р.), "Біль мовчання" (1990),  "Ватерлінія степу" (1992р.), з його пошуком себе в літературі для дітей, що окреслили його поетичні збірки "Хто гуляє серед ночі" (1996р.), "І пахне медом їхня хата" (2004р.),  "Морська абетка" (2005р.),  його творчим становленням і відповідними поетичними збірками "Пісня цегли" (2003р), "Сиваш" (2011р.) та "Поклик Євшан-зілля" (2009р.). 
 
За останню поетичну збірку В.С. Загороднюк удостоєний високого звання Лауреат Міжнародної літературної премії імені Яра Славутича. І нарешті впевнений шлях до літературного визнання нак теренах соборної України і його збірка інтимної лірики  "Формула Сократа", в якій автор у різних проявах намагається донести до сердець читачів найпрекрасніше людське почуття – кохання. З ним ліричний герой радіє, бентежиться, переживає, сумує, надіється, хвилюється, сміється, роздумує... одним словом – живе.
 
Прожили прекрасні хвилини літературного співпереживанні і усі відвідувачі літературної кав'ярні, читали вірші по колу і власні і  зі збірки Василя Загроднюка "Формула Сократа", задавали питання відомому митцю слова і мали радість почути виважену відповідь.
 
Порадував присутніх і створений бібліотекарем Голопристанської центральної районної бібліотеки Оленою Поліщук бук-трейлер до збірки поезії В. Загороднюка "Формула Сократа" і захоплююча гра "Буріме", в якій кожний мав змогу проявити свої поетичні здібності.
 
Усі відвідувачі літературної кав'ярні отримали від гостинних бібліотекарів ексклюзивні закладки до книжок з пам'яткою про зустріч з відомим українським поетом Василем Загороднюком, програмки засідання і звичайно ж душевне частування кавою з солодощами.  
 
Олег Олексюк, 
Завідувач сектора культури
Голопристанської районної державної адміністрації

Автор статті: 

Персоналії: