Положення про проведення щорічного відкритого конкурсу-фестивалю українського слова «Відлуння душі» пам’яті Наталі Коломієць

ПОЛОЖЕННЯ
про проведення щорічного  відкритого конкурсу-фестивалю українського слова «Відлуння душі» пам’яті Наталі Коломієць (зареєстроване в Голопристанському районному управлінні юстиції 22 червня 2015 року №9/247)

І. Загальні положення
1. Засновником та організатором щорічного   відкритого конкурсу-фестивалю українського слова «Відлуння душі» пам’яті Наталі
Коломієць (далі - Конкурс) є відділ культури Голопристанської районної державної адміністрації Херсонської області, Голопристанський районний Будинок культури Голоприс­танської районної ради Херсонської області.
2. Завданнями Конкурсу є: популяризація та презентація творів Наталі Коломієць; підтримка та розвиток української культури; обмін виконавським досвідом.
Витрати на організацію та проведення Конкурсу здійснюються з джерел та надходжень, не заборонених чинним законодавством України.
Витрати на відрядження учасників Фестивалю здійснюються за рахунок закладу, що відряджає.
5. Безпосередня організація, підготовка проведення Конкурсу покладається на районний організаційний комітет (далі - оргкомітет).
Районний оргкомітет формується із числа працівників відділу культури. Голопристанської районної державної адміністрації Херсонської області, Голопристанського районного Будинку культури Голоприс­танської районної ради Херсонської області, відділу освіти, молоді та спорту Голопристанської районної ради Хе­рсонської області, служби у справах дітей Голопристанської районної ради Херсонської області та провідних фахівців у сфері культури та освіти (за їх згодою).
6. Персональний склад районного оргкомітету затверджується наказом відділу культури Голопристанської районної державної адміністрації Херсонської області.
Очолює оргкомітет голова, який має заступника і секретаря.

II. Умови проведення конкурсу-фестивалю
Конкурс проводиться з липня по вересень місяці кожного року на базі Голопристанського районного будинку культури Голопристанської районної ради Херсонської області (75600, Херсонська область, м. Гола Пристань, вул. Кірова, 5). Строки проведення Конкурсу визначаються окремим наказом відділу культури Голоприс­танської районної державної адміністрації Херсонської області.
До участі у Конкурсі запрошуються усі бажаючі віком від 6 років, які презентують твори Наталі Коломієць або авторські роботи яких пов’язані з її творчістю (далі - учасники).
3. Конкурс проводиться у таких вікових категоріях: I вікова категорія - від 6 до 10 років включно; II вікова категорія - від 11 до 15 років включно; вікова категорія - від 16 до 18 років включно; вікова категорія - від 19 років.
Вік учасників визначається станом на дату реєстрації у Конкурсі. Конкурс проводиться у таких номінаціях:
«Поезія» - читці творів Наталі Коломієць та авторські твори, присвячені Наталі Коломієць.
«Вокальне мистецтво» - солісти-вокалісти, малі вокальні форми, вокальні ансамблі.
«Композиторське мистецтво» - барди (автори-­виконавці), композитори (автори музики на вірші Наталі Коломієць).
6. Учасники Конкурсу представляють конкурсну програму в обраній
номінації згідно з програмними вимогами:
«Поезія» - один твір, тексти подаються у друкованому вигляді на паперових носіях форми А-4.
«Вокальне мистецтво» - два різнохарактерні твори, запис фонограм (-1) подається у аудіоформаті на носії для лазерних систем зчитування.
«Композиторське мистецтво» - один твір, запис фонограм (+1) подається у аудіоформаті на носії для лазерних систем зчитування.
7. Тривалість конкурсної програми не повинна перевищувати 10 хвилин.
8. Для участі у Конкурсі надсилається заявка на участь у щорічному  відкритому конкурсі-фестивалі українського слова «Відлуння душі» пам’яті Наталі Коломієць (згідно з додатком) за 5 робочих днів до початку Конкурсу до  оргкомітету (75600, Херсонська область, м. Гола Прис­тань, вул. Кірова 5, телефон: (05539) 2-64-65, 2-25-90).
9. Довідкова інформація по проведенню Конкурсу надається за телефоном (05539) 2-25-90, 2-64-65.
10. Учасники зобов’язані дотримуватись цього положення, норм поведінки, правил техніки безпеки та експлуатації обладнання й приладів під час проведення заходу в приміщені Голопристанського районного Будинку культури Голопристанської районної ради Херсонської області та на його прилеглій території.
11. Під час проведення конкурсу обробка персональних даних учасників здійснюється з урахуванням Закону України «Про захист персональних даних».

III. Критерії оцінювання та визначення переможців
Виступи учасників Конкурсу переглядає районний оргкомітет.
Оцінювання учасників Конкурсу здійснюється за такими критеріями: художній рівень та майстерність виконання; оригінальність матеріалу; сценічна культура; авторство твору; відповідність репертуару сценічному втіленню (імідж виконавця).
Кожний виступ оцінюється за десятибальною шкалою. Переможці у кожній віковій категорії за номінаціями визначаються за найбільшою кількістю балів. Якщо більше, ніж двоє учасників набирають однакову (найвищу) кількість балів, районний оргкомітет пропонує претендентам на перемогу додаткове завдання, що відповідає умовам Конкурсу та обирає переможця відкритим голосуванням.

IV. Підбиття підсумків
1. Переможці Конкурсу нагороджуються дипломами і пам’ятними подарунками (за наявності).
2. Рішення районного орг­комітету Конкурсу оформлюється протоколом.
3. За рішенням районного оргкомітету можуть вручатися грамоти учасників Конкурсу.
4. Підсумки Конкурсу висвітлюються в засобах масової інформації та на офіційних веб-сайтах організаторів.