січня 2019

Визначено переможців обласного конкурсу «Краща книга Херсонщини»

 

29 листопада відбулось підсумкове засідання конкурсної комісії обласного конкурсу «Краща книга Херсонщини».

Захід пройшов під головуванням депутата обласної ради Олександра Книги та його заступника – начальника управління інформаційної політики облдержадміністрації Ольги Савенко. До складу комісії також увійшли фахівці, депутати обласної ради та громадські діячі Херсонщини.

Арт-лабораторія «Українська Хата талантами багата»

Саме з такою назвою запрацював у грудні 2018 року новий проект відділу мистецтв Херсонської обласної наукової універсальної бібліотеки імені Олеся Гончара. Мета проекту:  розвиток літературно-мистецьких традицій краю, сприяння спілкуванню творчих особистостей Херсонщини та створення умов для утвердження української державності, української духовності серед населення Південної України. Перші два засідання арт-лабораторії «Українська Хата талантами багата» продемонстрували величезний потенціал творчих сил Херсонщини до розширення кола прихильників.

Олег Олексюк - Заслужений працівник культури України

Вітаю мого гарного побратима, громадського діяча, письменника, голову Херсонського обласного об'єднання Всеукраїнського товариства "Просвіта" імені Тараса Шевченка

«Українська хата талантами багата»

Українська Хата талантами багата

Саме з такою назвою в перший день зими, 01 грудня 2018 року, стартував проект у світлиці відділу мистецтв Херсонської обласної наукової універсальної бібліотеки імені Олеся Гончара. Ідея об’єднання українських талановитих особистостей, знаних на теренах смаглявої Таврії, з обдарованою молоддю Херсонщини прийшлася до снаги більшості запрошених, що і зумовило доставляти ще й приставні стільці у залі проведення.

Вшановуючи Олеся Гончара

Вшановуючи Олеся Гончара

З Олесем Гончаром тісно пов’язані всі віхи становлення та розвитку Херсонської обласної організації Національної Спілки письменників України. У 1959 році завдяки підтримки Олеся Гончара як голови Спілки письменників України була створена Херсонська обласна організація СПУ. Тоді саме завдяки Олесеві Гончару письменники Херсонщини отримували ще й квартири у місті Херсоні та Миколаєві. Та приміщення у спільчан Херсонщини було гідне подиву, що не скажеш про сьогодення.