лютого 2019

«Українська Хата» завітала до Олешок

Попри ожеледицю та складні погодні умови в затишній світлиці Комунального закладу «Олешківська районна центральна бібліотека» Олешківської районної ради 23 лютого відбулося перше виїзне засідання арт-лабораторії «Українська Хата талантами багата». Ми розуміємо, що не усі бажаючі побувати в «Українській Хаті» мають можливість прибути до обласного центру. Тому ми пішли на зустріч запиту шанувальників українського мистецтва смаглявої Таврії і розпочали свої зустрічі з міста козацької слави Олешки.

Від першого причалу – до мандрів

Олег Олексюк в Українській Хаті

В арт-лабораторії «Українська хата», що експериментує під майстерним та далекоглядним керівництвом Олега Олексюка, стає все більш цікаво, багатоголосно, наповненіше – аудиторія стрімко розширюється! Полотно Муз -- художнього слова, співу, фольклору, народної творчості, образотворчого мистецтва – розшивається все більш яскравими візерунками та орнаментами.

Так було і сьогодні у «Гончарівці». Звучали голоси як добре знаних майстрів, так і їх послідовників різних поколінь.

Валентин Стеренок - степовий жайвір музичної Херсонщини

Валентин Стеренок

Певно, немає на Херсонщині людини, яка б не захоплювалася піснями визначного мелодиста, композитора з великої літери, педагога і музиканта Валентина Стеренка. Згадаймо лише його знамениту пісню на слова Анатолія Дунаєва «А я народилась в Таврійському краї», яка не одне десятиліття у виконанні лауреата міжнародних та всеукраїнських конкурсів вокалістів Зінаїди Колісніченко звучала на хвилях  багатьох українських та зарубіжних радіостанцій.