грудня 2019

Капітан літературного корабля «Елінг»

19 грудня 2019 року відсвяткував своє 90-річчя письменник-краянин, журналіст, керівник літературного клубу «Елінг» Микола Каляка. У суботу, 21 грудня, в обласній книгозбірні на літературно-творчому вечорі зібрались друзі, колеги по перу, шанувальники творчості ювіляра. 

Писав, щоб сонечко світило

У літературному процесі Херсонщини помітне місце посідає творчість Василя Никифоровича Шаройка – талановитого поета, гумориста. Його поетичні збірки гумору та сатири «Хворий заєць», «Лебідь на балансі», «Шито-крито», «Щоб сонечко світило», «Веселий дзвоник, «Зарозумілий павич», «Цілком демократично», «Хто ж розплутає слова?», «Як врятували горобця», «Жива граматика», «Нулі та королі», «У бабусі внучки, внучки», «Сонячні зайчики», «Дірка від бублика» та інші приваблюють читача своєю безпосередністю і простотою, образними художніми деталями. Вони до вподоби як дітям, так і дорослим читачам.

«Українська Хата» на фестивалі «Книжковий Миколай»

В рамках Всеукраїнського фестивалю книги і читання «Книжковий Миколай» 14 грудня у світлиці відділу мистецтв обласної книгозбірні імені Олеся Гончара відбулось засідання арт-лабораторії «Українська Хата – талантами багата», на якому поділилися своїми творчими здобутками майстри красного письменства: лауреат літературних премій О. Бойченка, М. Островського та В.

Визначено переможців щорічного обласного конкурсу «Краща книга Херсонщини»

Південна інформаційна компанія "PIK.UA" повідомляє про те, що "в бібліотечному сервісному центрі, що розташований на першому поверсі облдержадміністрації, відбулось підсумкове засідання конкурсної комісії обласного конкурсу «Краща книга Херсонщини». Про це повідомляє прес-служба Херсонської ОДА.

Арт-лабораторія «Українська Хата – талантами багата» відзначила свій Перший День народження

У святково вбраній актовій залі Херсонської обласної універсальної наукової бібліотеки імені Олеся Гончара свій перший День народження відзначила арт-лабораторія «Українська Хата – талантами багата». На запрошення засновників інноваційного проєкту Олега та Оксани Олексюк відгукнулися друзі та завсідники арт-лабораторії. Загалом понад 180 шанувальників українського мистецтва взяли участь у святковому концерті.