травня 2020

Василенківська конференція-2020

14 травня 2020 року відбулась ІІ регіональна наукова інтернет-конференція «Микола Василенко і процес відродження української культури та державності», присвячена 96-річчю від дня народження  письменника-земляка, просвітянина,  Почесного громадянина міста Херсона. Конференція проходила в онлайновому режимі, на платформі Zoom.

У своїх виступах науковці, журналісти, представники бібліотеки, просвітяни та студенти висвітлили багатогранну творчість знаного на Херсонщині та поза її межами поета-краянина, громадського діяча, палкого патріота української державності.

Заради збереження людської сутності в людині

 

Про письменника, який буквально увірвався у літературний процес Херсонщини своїми незаангажованими, семантично насиченими творами, про літератора Віктора Василенка, який знаний в області як хірург з великої літери заговорили ще у 2013 році після виходу у світ авторської збірки повістей та оповідань «Танец маленьких лебедей», адже автор не лише мав наснагу писати, але і мав колосальний життєвий досвід щодо описаного ним. Тоді російськомовні читачі зі схвальними відгуками обговорювали письмо та сюжетні лінії в творах Віктора Василенка.