серпня 2020

Проєкт «Самоцвіти України» розширює свою географію

П’ята зустріч у рамках проєкту «Самоцвіти України» протягом трьох днів мала своє продовження на теренах смаглявої Таврії. Другим пунктом зустрічі з відомою українською письменницею, нашою землячкою Ганною Гороженко після Херсонської обласної книгозбірні ім. Олеся Гончара була легендарна Асканія-Нова. Дякуючи сприянню чинного голови Асканійської ОТГ Віталія Каземировича Свінціцького та працівників селищної ради, зустріч із нашою землячкою мешканців Асканії-Нової 13 серпня пройшла на високому організаційному рівні.

Роман Ганни Гороженко "Лицарка Корони" презентовано у Херсоні

У рамках проєкту «Самоцвіти України»  в актовій залі Херсонської обласної універсальної наукової бібліотеки ім. Олеся Гончара відбулась зустріч шанувальників української сучасної літератури з відомою українською письменницею, нашою землячкою Ганною Гороженко. Письменниця ознайомила присутніх зі своїми краєзнавчими знахідками, які й лягли  в основу нового історичного роману «Лицарка Корони», надрукованого в травні поточного року в харківському видавництві «Фоліо».

Новий роман Ганни Гороженко «Лицарка Корони» презентовано у Херсоні

В рамках проєкту «Самоцвіти України»  у актовій залі Херсонської обласної книгозбірні імені Олеся Гончара відбулась зустріч шанувальників української сучасної літератури з відомою українською письменницею, нашою землячкою Ганною Гороженко. Письменниця ознайомила присутніх зі своїми краєзнавчими знахідками, які і лягли  в основу нового історичного роману «Лицарка Корони», надрукованого в травні поточного року   в Харківському видавництві «Фоліо».

Народному художнику України Володимиру Чуприні - 80

Спекотний серпень на теренах смаглявої Таврії славиться дожинком врожаїв працелюбних хліборобів. Певно, риса працелюбного хлібороба всоталася у сутність цьогорічного ювіляра з молоком матері. Його творчість – це відзеркалення витоків української естетики, це вагоме слово в сучасній європейській акварелістиці, це насиченість кольору в жанрі пейзажу та натюрморту, це унікальні твори в техніці монотипії у великих форматах. З його ім’ям пов’язують золоту еру розвитку образотворчого мистецтва Херсонщини зокрема та української культури Таврії взагалі.