вересня 2020

Харіс Ширінський: «Будемо жити – будемо співать»

У рамках проєкту «Гордість Херсонщини» 17 вересня  в  актовій залі Херсонської обласної універсальної наукової бібліотеки ім. Олеся Гончара відбулась зустріч із відомим українським співаком і педагогом, професором Херсонського державного університету, народним артистом України Харісом Ширінським. Учасники заходу мали змогу доторкнутися до сторінок історії нашої культури, яка тісно переплетена з долею легендарного співака.

ТВОРЧИЙ ВЕЧІР ЮВІЛЯРА

Урочисто-піднесенно і водночас проникливо, як кажуть, на одному диханні пройшов у Херсонській обласній універсальній науковій бібліотеці ім. О. Гончара творчий вечір поета і журналіста, краєзнавця, заслуженого працівника культури України Олега Васильовича Олексюка. Проводився він у рамках заснованого ним проєкту – арт-лабораторія «Українська хата – талантами багата» та з нагоди його 50-річного ювілею.

ПАМ’ЯТІ КОЛЕГИ

 

Втрата у херсонській журналістиці… На 79-му році життя пішов від нас у інші світи знаний журналіст, член НСЖУ Григорій Григорович КРИВЕЦЬ.

Народився і виріс він на Чернігівщині. До газетярської справи, яка стала його справжнім покликанням, долучився не одразу. Після закінчення медучилища протягом 6 років працював фельдшером. Потім було навчання на факультеті журналістики Львівського державного університету, після закінчення якого Григорій Григорович тривалий час працював у газеті «Молодогвардієць» у Луганську.

У Гончарівці зустрілися з видатним адвокатом України Інною Мокіною

У рамках проєкту «Гордість Херсонщини» 2 вересня в актовій залі Херсонської обласної універсальної наукової бібліотеки ім. Олеся Гончара відбулась зустріч із відомим українським адвокатом, Головою Ради адвокатів Херсонської області, володарем високого звання Національної Асоціації адвокатів України «Видатний адвокат України», чарівною жінкою і поетесою Інною Володимирівною Мокіною. На заході шанувальники українського мистецтва з непідкупним захопленням слухали невигадані історії з адвокатської практики Інни Володимирівни.