жовтня 2020

Обласна літературна премія імені МИКОЛИ КУЛІША

Департамент реалізації гуманітарної політики Херсонської облдержадміністрації оголосив про старт щорічного обласного літературного конкурсу імені Миколи Куліша.
Документи на здобуття премії подаються з 7 жовтня по 6 листопада 2020 року. Переможець отримає звання лауреата конкурсу, диплом та грошову винагороду у розмірі 5 000 гривень.
Умови конкурсу

Самородок зі Станіслава

В актовій залі Херсонської обласної універсальної наукової бібліотеки ім. Олеся Гончара 17 жовтня знову було людно. Хоча, якби не карантинні обмеження, на урочистому  засіданні артлабораторії «Українська Хата – талантами багата» було б у десятки разів більше шанувальників українського мистецтва, адже краяни мали нагоду привітати з 85-річчям легендарного поета-пісняра Анатолія Дунаєва, чиї пісні лунають у найвіддаленіших краях всесвіту, де є українці, де українська душа співає.

«Поетична шафа» на папері: вийшов друком новий літературний альманах

 

Осінь 2020-го стала значущою для письменницько-музичного заходу «Поетична шафа» - вийшов друком однойменний літературний альманах! У книзі зібрані рядки 35 авторів, які мешкають у різних областях України (Херсонщина, Одещина, Київщина, Львівщина) та навіть у Німеччині. Серед них і постійні відвідувачі щомісячних зустрічей, і поети, які здебільшого публікують свої вірші у групі «Поетична шафа» у Facebook.

Альманах вийшов безпосередньо за кошт авторів. У ньому представлені рядки українською та російською мовами.

І День козацтва відсвяткували, і кошового отамана привітали

В актовій залі Херсонської обласної універсальної наукової бібліотеки ім. Олеся Гончара 10 жовтня відбулось урочисте засідання артлабораторії «Українська Хата – талантами багата», присвячене Дню українського козацтва та 85-річчю від дня народження відомого поета-пісняра, Почесного громадянина міста Херсона, краєзнавця і журналіста, члена Національної спілки журналістів України та Всеукраїнської спілки письменників-мариністів, полковника Василя Гайдамаки.

Щоб пісня лунала від серця до серця

Пісенна творчість відомого українського поета і громадського діяча Олега Олексюка з кожним роком набирає сили визнання серед співаків-професіоналів та запитів на співпрацю серед плеяди відомих українських композиторів. Його пісні виконуються на урочистостях та на концертних майданчиках, деякі з них викладені в записах у мережі Інтернет, деякі чекають на свій зоряний час, занотовані у оркестрових партитурах. Це пісні, які написані серцем поета. Вони зачаровують, надихають, наснажують на нові звершення заради розвитку української культури, української духовності.

«Степовий букет» від херсонських письменників

Дуже символічно, що саме 30 вересня, у Всеукраїнський день бібліотек, наші друзі-письменники презентували антологію творів «Степовий букет», яка тільки-но вийшла з друку. На свято книги до обласної книгозбірні завітали митці, прихильники художнього слова та чарівної української пісні.