лютого 2021

Виїзне засідання Артлабораторії в Білозерці

Стає доброю традицією активом Артлабораторії «Українська Хата – талантами багата» наприкінці лютого зустрічатися з творчими особистостями краю у Білозерській центральній бібліотеці імені Петра Григоренка.  Цього року 26 лютого нашу зустріч ми приурочили 150-річчю від Дня народження відомої української поетеси, просвітянки Лесі Українки. На високоемоційному рівні  бібліотекар Альона Макаренко окреслила віхи життєвого і творчого  звершень  уславленої доньки України. Присутні літератори  акцентували увагу глядачів на патріотичні та модернові літературні звершення поетеси.

Зустріч у кафе-караоке «Солов'їна Україна»

Напередодні Міжнародного дня рідної мови, який щороку відзначається 21 лютого, учасники клубу «Дивослово» зустрілися на святкове засідання. Зустріч відбулася у форматі кафе-караоке, де на присутніх чекали цікаві страви, такі як «Мовне асорті», салати «Експрес» та  «Гострий язичок», напої «Фонетичний лимонад» та «Фразеологічне лате», десерт «Шоколадна морфологія».
Ці наїдки дали змогу відчути на смак українське вишукане слово, поринути в світ морфології, орфоепії, лексикології, фразеології, нагадати правила граматики.

Гостинна Гончарівка відкриває нові імена

У Великому тлумачному словнику української мови ми прочитаємо, що «Дебю́т» (фр. début «початок») може стосуватися: першого виступу, ширше — початку діяльності (здійснення дій) на якомусь поприщі.

Постлокдаунський захід Артлабораторії "Українська Хата - талантами багата" об'єднав краян

 В актовій залі Гончарівки 30 січня 2021 року  відбулось засідання Артлабораторії «Українська Хата – талантами багата», присвячене 103 річниці бою під Крутами та 130-річчю від Дня народження відомого українського поета Павла Тичини. Звучали вірші і пісні, присвячені цим важливим для відродження історичної пам’яті подіям.