березня 2021

Світлій пам’яті Леоніда Марченка

Наприкінці березня  чергове засідання літературного клубу «Парус надежды» було присвячене пам’яті співзасновника даного клубу, відомого українського письменника Леоніда Марченка. Саме в березні минулого року серце Леоніда Володимировича перестало битися, проте його численні поетичні та прозові збірки, його пісенні твори живуть... Завдяки їм ми знову й знову згадуємо теплим словом майстра красного письменства.

Проєкт "Дебют у Гончарівці" наснажує

Літературно-мистецький фреш, який у рамках проєкту «Дебют у Гончарівці» відбувся 24 березня в актовій залі Херсонської обласної книгозбірні імені Олеся Гончара, познайомив вимогливого слухача з плеядою творчих особистостей, які роблять свої перші кроки до «Говерли визнання».

«Поезія – це завжди неповторність»

Саме під такою назвою 6 березня в актовій залі книгозбірні в рамках проєкту «Українська Хата – талантами багата» відбувся поетично-музичний вернісаж.

Вперше на засіданні артлабораторії на сцені виступали лише чоловіки. Так організатори заходу вирішили привітати глядачок та шанувальників українського мистецтва з Всесвітнім днем письменника та Міжнародним жіночим днем. Адже саме завдяки жінці створюються романи, з’являються п’єси, знімаються кінофільми, співаються пісні, пишуться картини та народжуються на світ нові поетичні рядки.

Прем’єра вистави в обласній книгозбірні відбулась в рамках проєкту «Дебют у Гончарівці»

«Все те, що відчуває наша душа у вигляді туманних, неясних відчуттів, театр підносить нам в гучних словах і яскравих образах, сила яких вражає нас», - стверджував Йоганн Фрідріх Шиллер. І цьому підтвердженням була вистава «Важко бути підлітком» у виконанні юних акторів театру-студії «Пролісок» (художній керівник – заслужений діяч мистецтв України Олег Натяжний) Херсонського обласного академічного музично-драматичного театру імені Миколи Куліша.