травня 2021

Коло учасників Другого мистецького online-фестивалю «ХатаФест» розширилось до 300 творчих особистостей з 9 областей України і не тільки

 

Розпочинаючи від Всесвітнього Дня поезії (21 березня) і завершуючи Днем перепоховання Тараса Шевченка (22 травня) в соціальній інтернет-мережі Фейсбук  відбувся Другий мистецький online-фестиваль «ХатаФест». Організатори фестивалю: Комунальний заклад «Херсонська обласна універсальна наукова бібліотека імені Олеся Гончара» Херсонської обласної ради,  Громадська організація «Херсонське обласне бібліотечне товариство» та Громадська організація «Українська Хата – талантами багата».

Українському співакові і просвітнику Михайлові Дядченку – 80

Всесвітньовідомий музикант і композитор Рудольф Шенкер стверджував: «Музика пробуджує мрію в людей усього світу, і насамперед у ті часи, коли для мрії в житті місця взагалі не залишається.» Звичайно, ж нас цікавить доля тих особистостей, які дарують або ж дарували  нам відчути цю таїну душі. Я хочу вас познайомити з людиною, спів якої зачаровував, наснажував на шляхетні вчинки чоловіків і викликав море емоцій у жінок. 

Ось і промайнув екватор Другого мистецького online-фестивалю «ХатаФест»

Ось і промайнув екватор Другого мистецького online-фестивалю «ХатаФест», до якого станом на 5 травня долучилися понад сотня  творчих особистостей з 7 областей України, а саме: 35 поетів, 22 читця, 18 вокалістів та 11 вокальних колективів, всього одна майстриня-вишивальниця, та Олександр Поліщук із Херсона, який в оригінальний спосіб представив рецепт приготування українського борщу в номінації «Українська національна кухня». Цікаві і прямо таки захоплюючі виступи дуетів «Добре удвох» (Україна-Італія) та «DvaЯda» (м. Херсон), які полонили глядачів.

Народився на свято сорока Святих Мучеників, а помер на Великдень

Серце полум’яного патріота  України, першого голови Товариства української мови в Херсоні, всесвітньо відомого фольклориста, знаного музиканта і диригента Віктора Івановича Кисіля  2 травня 2021 року зупинилося. Певно усі працівники Херсонської обласної книгозбірні імені Олеся Гончара, усі культармійці Херсонщини завжди добрим словом будуть згадувати про мужнього і талановитого Віктора Івановича Кисіля.