«Дебют у Гончарівці»

 

Саме таку назву має новий культурно-просвітницький проєкт, який 5 січня 2021 року зібрав обдаровану юнь та творчу молодь Херсонщини у актовій залі Херсонської обласної книгозбірні імені Олеся Гончара. Присутні глядачі мали унікальну можливість почути і побачити те, що відбувається у Гончарівці вперше.

Вперше на великій сцені бібліотеки лауреат Міжнародних та Всеукраїнських конкурсів Альбіна Галущак із Голої Пристані віртуозно зіграла на скрипці сучасну музичну композицію Ліндсі Стірлінг «Антигравіті». Вперше юна акторка з Білозерки Роксолана Волощук, яка у свої сім з половиною років уже знялася в кількох фільмах Олени Протопопової, спробувала себе на подіумі моделі, займається вивченням ментальної арифметики, іноземних мов і вже кілька років поспіль опановує  вокальне мистецтво та гру на скрипці, в актовій залі Гончарівки продемонструвала свої хореографічні здібності і як солістка танцювального колективу «Секрет Шахерезади» (керівник Олена Грігорова) порадувала глядачів східним танцем «Беладі». Глядачів на сцені Гончарівки порадували своїми обдаруваннями і партнери Роксолани по зйомках у кінофільмах: Кароліна Оцерклевич майстерно зачитала вірш «Я маленька українка», Андрій Дзьомба продемонстрував свої вмілості грати на скрипці, а Уляна Протопопова відкрила родинну таємницю і прочитала поетичний твір своєї мами, відомої тележурналістки і режисера Олени Протопопової, яка цього дня презентувала свій кіно-трейлер та свою першу у житті фотовиставку «Казки та легенди України», що з 26 грудня 2020 року радує око відвідувачів Гончарівки біля входу до відділу мистецтв книгозбірні.

Була цього дня і прем’єра пісні Андрія Білецького на слова Олега Олексюка «Співаймо, друзі, разом» у виконанні учениць Херсонської початкової школи №7 Уляни Смирнової та Поліни Козіної (художній керівник Дар’я Абдурашитова). Глядачам була презентована десята книга у серії видань «Бібліотечка Артлабораторії «Українська Хата – талантами багата» Херсонської обласної універсальної наукової бібліотеки імені Олеся Гончара» і вона ж перша у житті поетеси. Презентувала дане видання, поетичну збірку «В обіймах краси» авторка Тетяна Leontieva.

Кожен з учасників заходу отримав в дарунок Всеукраїнську літературну газету "Дебют-газету", передплатників на яку після нашого заходу, я впевнений, побільшає.

Впевнений, що після подолання світової пандемії короновірусу глядачів побільшає і самі заходи даного проєкту будемо проводити частіше, а поки що ми чекаємо на анкети претендентів на участь у проєкті «Дебют у Гончарівці». Проєкт стартував! Тож до нових зустрічей на проєкті «Дебют у Гончарівці»  у найкращій бібліотеці України!

Олег ОЛЕКСЮК,

заслужений працівник культури України,

керівник проєкту «Дебют у Гончарівці».

 

Автор статті: