"Голопристанська "Litterra" радіє новим здобуткам письменників-земляків

Чергове засідання літературно-музичної кав'ярні "Голопристанська Litterra", яке відбулося 25 вересня 2014 року, було присвячене Всеукраїнському Дню бібліотек.  Тож вірші постійних відвідувачів творчої робітні Валентини Бузукіної, Марії Ярової та юної поетеси Ганни Котляр були присвячені саме цій світлій даті, а також, звичайно ж, подіям на сході України. Методист Голопристанської районної бібліотеки Вікторія Гонтаєва ознайомили присутніх за допомогою спеціально підготовленої відеопрезентації  з найгарнішими бібліотеками світу, а бібліотекар юнацького абонементу районної книгозбірні Лілія Мошачкова презентувала для присутніх нещодавно відкриту книжкову виставку, присвячену саме Всеукраїнському Дню біблліотек, та ознайомила місцевих літераторів з особливостями святкування цього Дня в Україні.

         Завідувач відділу обслуговування районної бібліотеки Альона Туркот подарувала відвідувачам літературно-музичної ка'вярні хвилини насолоди через переосмислення біографії та образної системи в рядках  нетлінних партитур пісень та поезії Марини Цвєтаєвої, адже їй цими днями виповнюється 120 років від дня народження.

         Також своєрідний ювілей відзначила і відома місцева письменниця Марія Ярова. Вона презентувала свою нову, вже 25, авторську книгу "Знайдена флешка", яка цікава й ще тим, що вона відкриває перед читачами ще нові горизонти таланту Марії Пантеліївни як автора не лише краєзнавчих та сімейно-побутових романів, а і як автора української сучасної фантастики. Книга вже є  на полицях районної бібліотеки та книжкових магазинів Херсонщини, тож запрошую долучитися до числа чітачів нової книги Марії Ярової.

         Також було цікавим і знайомство з молодим письменником Анатолієм Шкаріним, який представив свої творчі доробки, а саме роман про постапокаліптичний час  "Ебола" та книги християнського спрямування "Чистая сила" та "Кто же он?"

         Творче спілкування місцевих літераторів завжди наснажує на позитивне сприйняття нових здобутків кожного письменника із дружньої родини літературно-музичної кав'ярні "Голопристанська  Litterra". .

         Якщо є ще ті, які мають наснагу творити поезію і поки ще не долучилися до роботи літературно-музичної кав'ярні, ласкаво просимо до світлиці Голопристанської районної книгозбірні на засідання Літтерри.

 

 

Начальник відділу культури

Голопристанської районної

державної адміністрації                                                 Олег  Олексюк