#ХатаФест. Дякуємо за співпрацю

 

Рівно місяць минув з тої пори, як у соціальній мережі facebook 21 листопада 2020 року розпочав свій поступ Перший мистецький online-фестиваль «ХатаФест». Організатори фестивалю: Дирекція Херсонської обласної універсальної наукової бібліотеки імені Олеся Гончара, Правління Громадської організації «Українська Хата – талантами багата» та Громадської організації «Херсонське обласне бібліотечне об’єднання».

У роботі «ХатаФесту» взяли участь понад сто творчих особистостей різних за фахом і різного віку (наймолодшому читцеві Іванові Бабенку 5 рочків, а найстаршим учасникам – українським поетам Анатолієві Дунаєву та Василеві Гайдамаці – 85). Найбільша кількість учасників, як не дивно, у номінації «Авторська поезія» - 25 учасників ( з них 5 учнів). Читців у трьох вікових категоріях всього понад 15 осіб, а учасників у номінації «Авторська пісня» близько 10.

У номінації «Вокальне мистецтво»: понад 15 солістів-вокалістів та понад 10 вокальних колективів (від дуету до великого хору) - вже встигли заявити про себе на Першому мистецькому online-фестивалі «ХатаФест». Не менш успішно заявили про себе 2 майстрині у номінації «Українська вишивка» та одна ґаздиня у номінації «Національна кухня».

Приємно відзначити, що надсилаються відео з усіх куточків України: з Івано-Франківської та Полтавської, Херсонської та Миколаївської, Львівської та Рівненської, Черкаської та Дніпропетровської , Хмельницької та Київської областей. З чуйним люблячим серцем написані тексти доходять до глядачів і через аматорське відео і через відео з професійною режисурою та високоякісною постановкою.

Дякуємо за співпрацю усім шанувальникам українського мистецтва, які об’єднались в Українській Хаті в єдину спільноту талановитих українців, хто пропонує до перегляду свої творчі знахідки у мережі Фейсбук під хештегом #ХатаФест. Сподіваємося на нових учасників Першого мистецького online-фестивалю «ХатаФест». Адже час іще є. До 7 січня 2021 року кожний з талановитих і обдарованих Божою ласкою українців може долучитися до дружньої родини «ХатаФест». Ми ж в свою чергу гарантуємо Дипломи фестивалю усім учасникам та подарунки від наших партнерів кращим з кращих за велику кількість лайків у мережі Фейсбук. Ми чекаємо на Вас!

Олег ОЛЕКСЮК,

Заслужений працівник культури України,

керівник проєкту «Українська Хата – талантами багата».

Автор статті: