"Квантова нереальність" від Олександра Гунька

10 листопада у затишній та дружній атмосфері відбулась презентація нової книги Олександра Гунька «Квантова нереальність». Це своєрідний підсумок творчості останніх трьох років новокаховського письменника. Нова книга автора увібрала в себе тривоги, пов’язані з суцільною інформатизацією людства, з усе вишуканішими  інформаційними технологіями, передбаченими Реєм Бредбері у знаменитому романі «451С за Фаренгейтом». 
Голова херсонської обласної організації НСПУ Василь Загороднюк привітав автора та літературну спільноту з виходом видання – це подія як і для поета, так і шанувальників художнього слова, також відмітив особливості художнього письма. 
Поетичний світ Олександра Гунька не для тих, хто любить просто насолоджуватися підібраним зі смаком словом або хоче, щоб було просто і ясно. Не для тих, хто закоханий в рими або шанує величність на п’єдесталі. Метафоричність і філософізм – характерні ознаки поезії Олександра Гунька. Про це говорили його колеги по перу – письменники-члени НСПУ. Так, митець Анатолій Кичинський зазначив, що для сприйняття поезії Олександра Гунька потрібно мати певну базу знань, вона сучасна, й така поезія в подальшому може стати каноном у літературному світі. Майстриня життєвої прози Наталя Чернишенко поділилась своїми враженнями від прочитання попередньої книги «Сталкери по крові» та розповіла про свої вподобання в поетичній творчості. Поет Валерій Кулик підмітив, що невеликі вірші Олександра Петровича сповнені об’ємності й насичені оригінальними художніми образами, що свідчить про його подальше творче зростання. А громадський діяч, фотограф Віктор Братан висловив побажання, щоб автор побільше представляв свою творчість на просторах Інтернету. Наприкінці презентації відбулась автограф-сесія та жваве спілкування.

Оксана Токовило,

завідувач краєзнавчого відділу

Херсонської обласної універсальної наукової бібліотеки імені Олеся Гончара

Персоналії: