На засіданнях "Української Хати" чисельність творчої молоді зростає

Чергове засідання арт-лабораторії «Українська Хата – талантами багата» відбулося16 березня поточного року на базі Херсонської обласної універсальної наукової бібліотеки імені Олеся Гончара. Близько сотні шанувальників українського мистецтва з оплесками та вигуками «Браво» зустрічали нашу землячку, лауреата державної літературної премії імені Григора Тютюнника, знану поетесу Юлію Бережко-Камінську з новими поетичними творами. Сама Юлія Миколаївна Бережко-Камінська запропонувала назвати нашу зустріч з нею «Я озираюся – гуде за мною рід», адже сімейні цінності, любов до рідного краю, до України – чи не найголовніші у творчості письменниці та й меті засідань «Української Хати».
Модератори заходу: Олег Олексюк та Лілія Віжічаніна.
На зустрічі окрім творчої молоді, учнів загальноосвітніх шкіл та коледжів були присутні батьки письменниці та друзі. Виступи з власними пісенними творами Заслуженого діяча мистецтв України, автора-виконавця Олексія Пономарьова додали душевності та тепла заходу.
Хор «Співочі барви» Херсонського обласного Палацу культури ( керівник Людмила Курченко) подарували присутнім незабутні українські народні пісні, а лауреат всеукраїнських конкурсів вокалістів Іван Бурлака та викладач Херсонської Дитячої музичної школи №4, бандуристка Марина Ястребова порадували шанувальників українського мистецтва сучасною українською естрадною піснею.
Відвідувачі Української Хати із задоволенням побували на відкритті виставки робіт вишивальниці бісером Галини Міхєєвої ( виставка ще місяць радуватиме відвідувачів Гончарівки біля входу до відділу мистецтв книгозбірні), та ознайомилися з унікальними роботами з бісероплетіння Олесі Жернакової та Галини Сахневич. Бажаючи також мали змогу взяти участь у майстер-класі з бісероплетіння Олесі Жернакової.
Кожен із присутніх насолодився новою незаангажованою, щиросердною поезією Юлії Бережко-Камінської, наснажився українськими піснями та вишивкою з бісеру і поласував українським пирогом з яблуками від господині Української Хати Олексюк Оксани Володимирівни. «Українська Хата» дуже гостинна. І ми радіємо, що серед гостей зростає чисельність творчої молоді. Шануймося!!!
Олег ОЛЕКСЮК, 
поет, журналіст і просвітянин,
Заслужений працівник культури України.

Автор статті: 

Персоналії: