Олег Натяжний поділився секретами режисерської майстерності

 

Третя зустріч в рамках проєкту «Гордість Херсонщини» надала можливість ознайомити шанувальників театрального мистецтва з  особливостями  творчого успіху та секретами режисерської майстерності відомого українського режисера, поета і художника, заслуженого діяча мистецтв України Олега Степановича Натяжного. Зустріч відбулась 27 серпня 2020 року у актовій залі Херсонської обласної книгозбірні імені Олеся Гончара, яка славиться своїми культурно-дозвіллєвими заходами та інноваційними технологіями. І нині книгозбірня, враховуючи певні карантині обмеження, задовольняє культурні та духовні потреби користувачів бібліотеки у повній мірі. Глядачі, хоча й в медичних захисних масках та на  соціальній дистанції один від одного,  проте по очах було видно, з яким захопленням і цікавістю вони слухають нашого гостя, від якого ми почули не лише біографічні спогади, а і авторські поетичні твори, аналітичні висновки щодо ролі і місця режисера театру в сучасному світі.

 Режисер-постановник близько 160 вистав, які мали неабиякий успіх на сценах театрів України, Росії, Чехії та Угорщини, Олег Натяжний і надалі радує прискіпливого європейського глядача новими театральними знахідками та допомагає обдарованій молоді Херсонщини реалізувати свої творчі задатки на сценічних майданчиках театр-студії «Пролісок», яка вже другий десяток років активно працює при Херсонському обласному академічному музично-драматичному театрі імені Миколи Куліша. За цей час вже 38 випускників зазначеної театр-студії пов’язали свою долю з Мельпоменою, навчаючись у театральних вишах Києва, Москви, Сакт-Петербурга та Кракова. Та, як зазначає сам Олег Степанович: «Ми не  беремо за мету наміри виховувати маститих артистів, асів театрального мистецтва, ми перш за все виховуємо людяних, доброзичливих громадян України з розвинутим  почуттям любові до рідного краю, відчуттям сили мистецтва, розумінням Прекрасного.»

Відомий український поет, заслужений діяч мистецтв України Валерій Кулик зачитав перед присутніми поетичний твір, присвячений Олегу Натяжному. А запрошений на проєкт відомий художник Олександр Тепляков продемонстрував свій дружній образотворчий шарж на героя нашої зустрічі. Насолодилися глядачі і музичним супроводом зустрічі - ніжними піснями у виконанні народного артиста України Харіса Ширінського та лауреата всеукраїнських конкурсів вокалістів Івана Бурлаки.

Зустріч відбулась у дружній, по-родинному затишній атмосфері.

                        Олег  ОЛЕКСЮК,

                        заслужений працівник культури України,

                        керівник проєкту «Гордість Херсонщини».

 

Автор статті: 

Персоналії: