Понад 30 поетів з 10 областей України взяли участь у фестивалі "ХатаФест"

Сьогодні ми хотіли б нагадати про найяскравіші моменти роботи Першого мистецького online-фестивалю "Хата Фест" у Номінації "Авторська поезія". Понад 30 учасників з 10 областей України проявили від 21 листопада 2020 року до 7 січня 2021 року неабияку активність щодо участі у фестивалю, тому й багато хто з поетів набрав велику кількість переглядів та чимало лайків. Твори кожного із учасників фестивалю заслуговують на окрему шану і окреме дослідження філологів. Ми низько вклоняємося усім, хто проявив свою громадянську позицію і взяв учсть в україномовному творчому фестивалі.

Хотілося б відзначити поетичний дует Надії Бойко зі Львова та Катерини Каленіченко з Дніпра. Їхнє поетичне "Запрошення подрузі" набрало понад 280 переглядів та близько 50 лайків. "Присвята Львову" Галини Фесюк набрала також близько 300 переглядів та понад 55 лайків, а "Диво з ароматом мандарин" Тетяни Лентьєвої з Херсона та вірш "Під подушку синочку" Світлани Кошолап з села Надеждівка Білозерського району набрали понад 150 переглядів та понад 145 лайків. Дякуємо і найстаршим учасникам фестивалю 85-річним Анатолієві Дунаєву та Василеві Гайдамаці з Херсонщини, дякуємо за патріотичні твори Надії Бойко зі Львова, Аллі Бійчук з села Горохівське Баштанського району Миколаївської області і Валентині Липенко-Вінник з Херсона, які набрали понад сотню переглядів.

Дякуємо юним поетам Володимирові Мірошнику, Олені Луняко, Анатолієві Самойлову, Катерині Булаховій та ін. з Херсонщини та відомим українським поетам Юрієві Кархуту, Галині Химочці та Галині Фесюк зі Львова, Галині Запорожченко з Миколаєва та Наталії Жовнір з Полтави за активну участь у фестивалі, що спонукало чималій кількості переглядів (близько 300) творів учасників фестивалю у соціальній мережі Фейсбук.

Щиросердно дякуємо за прекрасні поетичні твори, які зацікавили читачів, поетесі з села Добропілля Голопристанського району Херсонської області Тетяні Мацак (1450 переглядів) та українській поетесі Надії Теленчук з м. Берлін (1611 переглядів). Дякуємо!

Окремо щиросердно дякуємо Херсонському Палацу дитячої та юнацької творчості та Херсонському обласному Палацу культури за підтримку фестивалю, а поетам Людмилі Теленик та Тетяні Леонтьєвій за цікаві авторські твори, присвячені фестивалю "ХатаФест", який зробив свої перші кроки у вирі online-фестивалів.

З повагою

Олег ОЛЕКСЮК,

Заслужений працівник культури України,

керівник проєкту «Українська Хата – талантами багата».

Автор статті: