Проєкт «Самоцвіти України» розширює свою географію

П’ята зустріч у рамках проєкту «Самоцвіти України» протягом трьох днів мала своє продовження на теренах смаглявої Таврії. Другим пунктом зустрічі з відомою українською письменницею, нашою землячкою Ганною Гороженко після Херсонської обласної книгозбірні ім. Олеся Гончара була легендарна Асканія-Нова. Дякуючи сприянню чинного голови Асканійської ОТГ Віталія Каземировича Свінціцького та працівників селищної ради, зустріч із нашою землячкою мешканців Асканії-Нової 13 серпня пройшла на високому організаційному рівні. Місцева інтелігенція з великою зацікавленістю віднеслась до наших з Ганною виступів, а отже у розділі «Вільний мікрофон» ми мали можливість відповісти на велику кількість запитань щодо історії рідного краю, а також під час відвідування біосферного заповідника та унікального парку почули від екскурсовода чимало цікавинок з історії родини Фальц-Фейнів. Як зазначила Ганна Гороженко: «Асканiя Нова. Сюди варто приїхати, аби вiдчути красу степу й природи».

Наступним пунктом було курортне місто Генічеськ на березі Азовського моря. Тепла і по-домашньому затишна зустріч із нашою гостею відбулась 14 серпня в Генічеській районній центральній бібліотеці. Дякуємо директорці зазначеної книгозбірні Стрельцовій Вірі Григорівні, яка з колегами в умовах обмеженого фінансування закладів культури району за короткий строк привела до ладу світлицю бібліотечної установи, щоб  ми мали можливість зустрічатися з читачами. Цікава і незаангажована розповідь письменниці про історію написання історичних романів «Воля Ізабелли» та «Лицарка Корони» наснажила присутніх на переосмислення ролі українців у долі становлення цивілізованої Європи.

П’ята зустріч із земляками в рамках проєкту «Самоцвіти України» розширила географію культурно-просвітницького заходу, а також збільшила книжковий фонд обласної книгозбірні та Генічеської і Асканійських книгозбірень на кілька соціально значимих видань, серед яких роман Ганни Гороженко «Лицарка Корони», книга для дітей Марії Сердюк «Чарлі Чаплін» із біографічними нарисами про відомих особистостей, книга для успішної дитини Анастасії Смєхової «Весела фізкультура», книга Марічки Крижанівської «Веселі ангелята» та казка від Ганни Гороженко «Кай, Грей та Лісова фея». Шануймо свої самоцвіти!   

Олег ОЛЕКСЮК,
заслужений працівник культури України,
керівник проєкту «Самоцвіти України».

Автор статті: