ТВОРЧИЙ ВЕЧІР ЮВІЛЯРА

Урочисто-піднесенно і водночас проникливо, як кажуть, на одному диханні пройшов у Херсонській обласній універсальній науковій бібліотеці ім. О. Гончара творчий вечір поета і журналіста, краєзнавця, заслуженого працівника культури України Олега Васильовича Олексюка. Проводився він у рамках заснованого ним проєкту – арт-лабораторія «Українська хата – талантами багата» та з нагоди його 50-річного ювілею.

Олег Олексюк – багатогранний талант: видав понад 30 книжок – збірок поезій, літературо- та краєзнавчих праць. Їх можна було переглянути на книжковій виставці «Ріка поезії Олега Олексюка». Майже сотня його віршів покладена на музику. Він буквально фонтанує ідеї, підтримує таланти, як сказала у своєму виступі директор книгозбірні Надія Коротун, «організовує людям свято як керівник проєктів «Українська хата – талантами багата», «Самоцвіти України» та «Гордість Херсонщини».

Заступник начальника управління культури Департаменту реалізації гуманітарної політики ОДА Ігор Мазур, голови обласних організацій спілки письменників Василь Загороднюк та спілки журналістів Валерій Долина відзначали творчі здобутки ювіляра у царині культури, поетичної творчості, просвітницької і видавничої діяльності, вручили Олегові Васильовичу Почесні грамоти. На його рахунку чимало краєзнавчих розвідок, тож голова облорганізації Національної спілки краєзнавців Олексій Макієнко вручив імениннику посвідчення члена Національної спілки краєзнавців України.

Про тісну співпрацю Олега Олексюка з юними краєзнавцями говорила у своєму виступі методист Херсонського Будинку дитячої та юнацької творчості Маргарита Пулінець, а на екрані звучали відеовітання ювіляру від учнів гімназії №6 м. Херсона. Приватний підприємець Сергій Коваленко дякував йому за допомогу у виданні книги про людей с. Інгулець, а староста Добропільського старостату Долматівської ОТГ Сергій Зуденков запевнив, що і надалі буде підтримувати видавничі проєкти ювіляра.

У справжнього патріота, закоханого у смагляву Таврію, ініціатора багатьох добрих справ і ніжного лірика Олега Олексюка надзвичайно широке коло друзів, які прийшли на творчих вечір. Щирі вітання та побажання творчої наснаги і успіхів лунали з вуст президента жіночого клубу «Ініціатива» Зої Бережної, йому присвячували свої виступи вокальні ансамблі «Червона калина» та «Херсонські молодички», співаки:  народний артист України Харіс Ширінський та заслужений артист України Віктор Гурба, переможці вокальних конкурсів Тетяна Дудкіна та Антон Коломієць. А Іван Бурлака виконав «Пісню про Херсон» на слова Олега Олексюка, музику до якої написав композитор зі Сполучених Штатів Америки Андрій Білецький.

Нарешті довгоочікуваний момент – ювіляр читає ніжні і пристрасні вірші з нової збірки «Весна іде», присвячені своїй коханій (пані Оксана була окрасою вечора). Шквалом оплесків закінчилася зустріч з талановитим Олегом Олексюком, котрий багато робить у літературно-мистецькій сфері Херсонщини. Хай збуваються побажання подальшого розвитку проєкту «Українська хата - талантами багата», хай Муза прилітає до нього і у другому 50-літті, хай щастить і здоровиться.

Любов Брусик,

Заступник голови ХОО НСЖУ.

Персоналії: