«Українська Хата» на фестивалі «Книжковий Миколай»

В рамках Всеукраїнського фестивалю книги і читання «Книжковий Миколай» 14 грудня у світлиці відділу мистецтв обласної книгозбірні імені Олеся Гончара відбулось засідання арт-лабораторії «Українська Хата – талантами багата», на якому поділилися своїми творчими здобутками майстри красного письменства: лауреат літературних премій О. Бойченка, М. Островського та В. Стуса, український письменник, публіцист, громадський, політичний та державний діяч, доктор філософії в галузі політології, народний депутат України І скликання, ліквідатор наслідків аварії на ЧАЕС, президент Міжнародної організації «Союз Чорнобиль» (1990–2003), один із засновників Української екологічної асоціації «Зелений світ», один з найвідоміших видавців України Володимир Шовкошитний; лауреат літературних премій імені Леся Мартовича, Миколи Сингаївського та Пантелеймона Куліша, член Національної спілки письменників України та Української Асоціації письменників, поет і пародист Іван Гентош; лауреатка літературних премій імені Івана Франка та Василя Стефаника, кандидат філологічних наук, авторка близько 110 наукових статей та більше десятка навчальних посібників, авторка та співавторка кількох словників та монографій, відома українська письменниця Марія Ткачівська.
Завсідники Української Хати мали змогу насолодитися вишуканою українською поезією від вище зазначених довгоочікуваних гостей та українською піснею у виконанні лауреатів всеукраїнських конкурсів вокалістів Івана Бурлаки, Тетяни Дудкіної та Людмили Курченко. 

Присутні мали змогу насолодитися переглядом картин відомого українського художника Володимира Гончаренка, витставкою українських рушників Людмили Гандзюк та персональною виставкою робіт українського різьбяра Олега Бантюшевського. Захід пройшов у дружній по-родинному затишній атмосфері.

На заході у виконанні Народного ансамблю народної пісні «Червона калина» (кер. Ганна Гура) Херсонського обласного Палацу культури прозвучали епічні твори, присвячені ліквідаторам наслідків аварії на ЧАЕС. Ця наскрізна тема засідання арт-лабораторії ще раз нагадала присутнім про важливість переосмислення буття українців на своїй рідній землі, про необхідність єднання в єдину родину Соборної України. Шануймося!!!.
Олег ОЛЕКСЮК,
Заслужений працівник культури України,
керівник проєкту "Українська Хата - талантами багата"

Автор статті: 

Персоналії: