"Українська Хата" в Білозерці

Передостанній день зими для мешканців Білозерки виявився сонячним та по-родинному теплим. У світлиці Білозерської районної бібліотеки імені П. Григоренка 27 лютого поточного року відбулося виїзне  засідання арт-лабораторії «Українська Хата талантами багата».

І дійсно талановиті особистості Білозерщини вражали. Величезна виставка вишиванок народних майстринь з Надеждівки доповнена життєдайними картинами художника-аматора Тетяни Кисиленчук та ляльками-мотанками і витинанками Анжеліки Демури з Білозерки створили неймовірно креативно насичену атмосферу книгозбірні, де лунали пісні у виконанні народного ансамблю народної пісні «Велетняночка» Велетенського сільського Будинку культури ( художній керівник Микола Будник). Високоякісне виконання українських народних пісень знаним вокальним колективом наснажив і творчу юнь продемонструвати свої таланти. З трьох десятків юні двоє найбільш яскраво представили свою творчість: юні художниці Марія Баранецька та Анастасія Сувалко вразили своїм новим баченням світу. Їхні картини відкрили нові обрії розуміння сили багатокольорової гамми відтінків. Наснажені силою пензля творчої юні поети літературної студії «Біле озеро» поділилися перед присутніми своїми поетичними здобутками. Також було презентовано авторську поетичну збірку Галини Добровольської «Камертон душі». Патріотичні твори пані Галини певно сприяли розвиткові почуття любові до рідного краю серед населення південного селища. Виступи поетес Світлани Кошолап та Євдокії Дубовалої, Любові Вірної та Світлани Шеремети доповнювали скайп-зустріч із землячкою Яніною Макаренко-Нікас, яка передала свої вітання «Українській Хаті» із далекої Америки, що підтверджує аксіому: рідна мова, родинне слово єднає краян з будь-яких континентів в єдину родину.

 Пісні Валерія Другальова на слова Анатолія Щербини у виконанні лауреата всеукраїнських конкурсів вокалістів Івана Бурлаки доповнили ауру добра та любові силою українського мелосу. Вірші та пісні наснажували на добрі справи заради відродження української національної духовності. Творча молодь та культармійці Білозерщини з вдячністю посмакували і кулінарними смаколиками від господині «Української Хати» Оксани Володимирівни Олексюк.

Захід, на якому панувала любов до рідної мови, до рідної Батьківщини, непомітно підійшов до своєї коди. Ми наснажені і щасливі їхали до Херсону, а на думці вже зароджувалися нові плани про нові виїзні засідання арт-лабораторії «Українська Хата талантами багата». До нових зустрічей!

                                                                       Олег Олексюк,

                                                           керівник проекту, поет і просвітянин,

                                                           Заслужений працівник культури України.

Автор статті: 

Персоналії: