Визначено переможців обласного конкурсу «Краща книга Херсонщини»

 

29 листопада відбулось підсумкове засідання конкурсної комісії обласного конкурсу «Краща книга Херсонщини».

Захід пройшов під головуванням депутата обласної ради Олександра Книги та його заступника – начальника управління інформаційної політики облдержадміністрації Ольги Савенко. До складу комісії також увійшли фахівці, депутати обласної ради та громадські діячі Херсонщини.

Для участі у конкурсі було подано 31 заявку місцевих авторів, книги яких були представлені у шести номінаціях: «Краще історико-краєзнавче видання», «Краще учбове видання та підручники», «Краща поетична збірка», «Краще прозаїчне видання», «Краще видання національно-патріотичного спрямування» та «Краща книга, що готова до видання».

Варто зазначити, що під час попереднього засідання комісія вирішила виключити з конкурсу номінацію «Краще учбове видання та підручники», через невідповідність обох наданих книг-конкурсантів вимогам положенню про конкурс.

За підрахунками лічильної комісії переможцями у п’яти номінаціях визначено:

– Краще історико-краєзнавче видання – «Кам’янська Січ», Сергій Скрипка;

– Краща поетична збірка – «Живе і скошена тече в мені трава», Анатолій Кичинський;

– Краще прозаїчне видання – «Останній бій Урус-шайтана», Віктор Михайлов (творчий псевдонім Віктор Вальд);

– Краще видання національно-патріотичного спрямування – «На часі…»Людмила Степаненко;

– Краща книга, що готова до видання – «Моя улюблена мова: українська граматика у віршах», Валентина Ветрук та «Літописці часу» Любов Брусик (визначено два переможця, що набрали однакову кількість балів).

Церемонія нагородження відбулася у рамках щорічного Південного фестивалю книги і читання «Книжковий Миколай». Переможці у визначених номінаціях  нагороджені грошовими преміями у сумі 27000 грн та спільними дипломами Херсонської обласної ради та Херсонської обласної державної адміністрації.Усім іншим  учасникам конкурсу оголошено Подяку голови Херсонської обласної державної адміністрації. 

http://khor.gov.ua/2018/11/30/10218/

Автор статті: 

Персоналії: