Визначено переможців щорічного обласного конкурсу «Краща книга Херсонщини»

Південна інформаційна компанія "PIK.UA" повідомляє про те, що "в бібліотечному сервісному центрі, що розташований на першому поверсі облдержадміністрації, відбулось підсумкове засідання конкурсної комісії обласного конкурсу «Краща книга Херсонщини». Про це повідомляє прес-служба Херсонської ОДА.

Комісію очолює депутат Херсонської обласної ради VII скликання, директор Херсонського обласного академічного музично-драматичного театру ім. М. Куліша Олександр Книга, заступник голови конкурсної комісії – директор Департаменту з питань внутрішньої та інформаційної політики ОДА Наталія Дзюба. До складу комісії увійшли депутати обласної ради, директори бібліотечних закладів обласного центру, представники громадських організацій Херсонщини.

Для участі у конкурсі було подано 37 заявок місцевих авторів, книги яких були представлені у шести номінаціях.

Переможцями обласного конкурсу «Краща книга Херсонщини» у 2019 році стали:

  • Краще історико-краєзнавче видання – «Старовинні забуті парки Херсонщини», упорядник: видавництво «Олді+»;
  • Краща поетична збірка – «Озиме поле», автор – Піддубняк Василь Григорович;
  • Краще прозаїчне видання – «Меч Сагайдачного», автор Михайлов Віктор Дмитрович, (творчий псевдонім Віктор Вальд);
  • Краще видання національно-патріотичного спрямування – «У вічність йдуть кращі», упорядник: видавництво «Олді+»;
  • Краще учбове видання та підручники – «Українська мова. Буквар», автор – Кияновський Артем Олександрович;
  • Краща книга, що готова до видання – «Спецпереселенці. З історії розвитку бавовництва на Херсонщині у 30 – 40 роки ХХ століття: збірник документів», укладач – Лебідь Віктор Олександрович.

Переможці у визначених номінаціях будуть нагороджені грошовими преміями у сумі 27 тис грн та спільними дипломами Херсонської обласної ради та Херсонської обласної державної адміністрації." Нагадаємо також, що

відповідно до рішення ХХІХ сесії Херсонської обласної ради від 18 жовтня № 1403 у 2020 році у конкурсі буде представлена ще одна номінація: «Краще видання, що перекладене українською мовою».