Збагачуйте свій внутрішній світ енергетикою взаєморозуміння

 

Відомий французький письменник Оноре де Бальзак стверджував, що «Сім’я завжди буде основою суспільства» Про це задумуються українці, котрим вже за сорок. І на це сподіваються чарівниці-україночки незалежно від віку, котрі покохали і готові йти з коханим під вінець. Завсідниця артлабораторії «Українська Хата – талантами багата» Херсонської обласної універсальної наукової бібліотеки імені Олеся Гончара, вчителька інформатики і математики за освітою та літераторка за покликанням Катерина Марчук своїми новими поетичними творами ладна підтвердити слова відомого французького письменника, а також своїми поетичними тропами, насиченими життєдайними епітетами, порівняннями та метафорами, збагатити твердження російського письменника Антона Чехова про те, що «У сімейному житті найважливіший гвинт — це любов.»

Переможниця численних Всеукраїнських і Міжнародних мовно-літературних конкурсів, авторка поетичних збірок «Батьківська стежина» та «Сім кольорів мого життя» Катерина Марчук не зупиняється на досягнутому, а пропонує шанувальникам українського слова почути у її віршах мелодію кохання, яка поєднує серця. Вірю, що читач у новій поетичній збірці поетеси «Енергія закоханих сердець» почує, як «Музика лунає поміж хвиль, Чайкою кружляє...», бо родинна мова поміж закоханих сердець дійсно музикою ллється: «Музика поєднує серця

Не на мить, а вже на вічність цілу!

Бо кохання справжнього митця

Хвилюванням пробіжить по тілу».

Знаю, що у кожному із 80 нових поетичних творів Катерини Михайлівни Ви також зможете знайти і підтвердження вислову відомого українського письменника, вченого і педаго-га Василя Сухомлинського: «Сім’я – це те первинне середовище, де людина повинна вчитися творити добро.» Ліричні твори молодої поетеси несуть читачеві у своїй основі позитивний заряд любові, наснаження на збереження та розвиток сімейних цінностей. Поетична збірка Катерини Марчук «Енергія закоханих сердець», яка цими днями вийшла друком у Херсонській філії Видавничого Центру «Просвіта»,  певно не залишить жодного із читачів байдужим. Знаю, що книга для українських сімейних пар може стати добрим прикладом віри та доброзичливості в родині, терпіння та взаємоповаги до своєї другої половинки. Бо ще Мати Тереза зазначала: «Для створення сім’ї досить по-любити. А для збереження — потрібно навчитися прощати.» Читайте і збагачуйте свій внутрішній світ енергетикою взаєморозуміння!

Олег Олексюк,Заслужений працівник культури України,керівник проєкту «Українська Хата – талантами багата»

Автор статті: