НОВА ДОВіДКОВО - КРАЄЗНАВЧА ЕНЦИКЛОПЕДІЯ!

  У сучасному насиченому і динамічному інформаційному просторі вихід об′ємної довідково- краєзнавчої енциклопедії є без перебільшення – рідкістю. І цю прогалину в книговидавничій сфері заповнило у якійсь мірі видання члена Національної спілки письменників України, члена Національної спілки журналістів України  Миколи Гурепка: «Нововоронцовщина – перлина України» (Херсон: ПрАТ «ХМД», 2019. – 400 с., 1400 іл.).

  Ця книга стала свідченням економічного, культурного, демократичного поступу Херсонщини, зокрема, одного з її районів – Нововоронцовського. Адже, інформація подана в ній – передає динаміку цього району, досягнення його трудівників, людей цілеспрямованих, люблячих свій край. Чітко продумана концепція видання, систематизація матеріалу дозволяють читачам оперативно знаходити потрібну інформацію. І що важливо, вона має виховний, патріотичний, естетичний належний рівень, що дуже актуально для розбудови сучасної України. Якщо тільки назвати кількісни показники цієї книги, то вони однозначно переконливі: на 400 сторінках подано понад 600 статей і 1400 ілюстрацій. Поєднання текстового матеріалу з ілюстративним робить видання сприйнятливішим для ознайомлення з ним, переконливішим у подачі потрібної довідково - краєзнавчої інформації.

  Це фундаментальне видання є своєрідним компасом у пізнанні Нововоронцовського району, у відкритті та знайомстві з її працелюбними людьми, визначними місцями історії, культури, природи. Воно стало надійним довідково- краєзнавчим інформаційним джерелом, візитівкою Нововоронцовщини і розраховане на широкий загал читачів.

 

   Василь Загороднюк, голова Херсонської обласної організації Національної спілки письменників України

Автор статті: 

Персоналії: