березня 2019

На засіданнях "Української Хати" чисельність творчої молоді зростає

Чергове засідання арт-лабораторії «Українська Хата – талантами багата» відбулося16 березня поточного року на базі Херсонської обласної універсальної наукової бібліотеки імені Олеся Гончара. Близько сотні шанувальників українського мистецтва з оплесками та вигуками «Браво» зустрічали нашу землячку, лауреата державної літературної премії імені Григора Тютюнника, знану поетесу Юлію Бережко-Камінську з новими поетичними творами.

60 РОКІВ ТВОРЧОЇ ДОРОГИ

На літературній мапі  Херсонщини яскравіють більше сотні імен із письменницького цеху, які визначали і визначають розвиток художньої літератури в цій області.  Починаючи з ХVІІІ століття наш край інтенсивно вписується у художньо – інформаційний простір того часу і ця динаміка наявна і в сьогоденні. Творчі доробки херсонських майстрів слова стали потужним духовним і національно – демократичним чинником у державотворчих процесах.

"Українська Хата" в Білозерці

Передостанній день зими для мешканців Білозерки виявився сонячним та по-родинному теплим. У світлиці Білозерської районної бібліотеки імені П. Григоренка 27 лютого поточного року відбулося виїзне  засідання арт-лабораторії «Українська Хата талантами багата».