жовтня 2019

Єднаймося в Українській Хаті, яка талантами багата

Напередодні триєдиного святкування краянами в День Покрови Пресвятої Богородиці Дня Українського козацтва та Дня захисника України, 12 жовтня, шанувальники українського мистецтва з Голопристанського, Олешківського, Нововоронцовського, Каховського, Білозерського районів та міста Херсон зібрались у світлиці відділу документів з мистецтва Херсонської обласної універсальної наукової бібліотеки імені Олеся Гончара на засідання арт-лабораторії «Українська Хата – талантами багата».

Українська Хата працює заради миру та відродження української культури

Густими туманами та полум’яною ковдрою листя вже щедро встеляє землю гадзиня осінь. І хоча цієї ночі мешканці Таврії були свідками прохолодної зливи, проте вдень ласкаве сонечко і теплий настрій шанувальників українського мистецтва згуртовували в коло друзів літераторів та співаків Херсонщини до своєрідного мистецького салону.

Добропіллю – 90

Вже стало доброю традицією влітку та восени щороку святкувати Дні міст і сіл Соборної України. Цього року 27 вересня село Добропілля відзначало своє 90-річчя. А отже і святкування у селі було особливим. За сприяння місцевих благодійників було придбано нову озвучувальну апаратуру, що сприяло якісному звучанню і почесних гостей, і номерів художньої самодіяльності, а їх цього дня було предостатньо. Розпочали святкування ювілею саме зі спільного виконання усіма присутніми Гімну Добропілля на слова нашої уславленої землячки, української поетеси Наталії Коломієць.