січня 2020

Звернення Василя Загороднюка до Наглядової Ради

Голові Наглядової Ради ПАТ НСТУ Світлані Остапі

                 Заступнику голови Наглядової Ради ПАТ НСТУ Ігорю Хохичу

                 Секретарю Наглядової Ради  ПАТ НСТУ Вадиму Міському

                 Члену Наглядової Ради ПАТ НСТУ Володимиру Яворівському

Члену Наглядової Ради ПАТ НСТУ Наталії Скрипці

 Члену Наглядової Ради ПАТ НСТУ Олексію Паничу

                  Члену Наглядової Ради ПАТ НСТУ Дар’ї Карякіній

Проєкт «Гордість Херсонщини» стартував у Гончарівці

У переповненій  світлиці відділу мистецтв Херсонської обласної універсальної наукової бібліотеки імені Олеся Гончара 28 січня 2020 року за ініціативи Громадських організації «Українська Хата – талантами багата» та «Херсонське обласне бібліотечне товариство» розпочав свій поступ новий культурно-просвітницький проєкт «Гордість Херсонщини».

Співоча душа України вилунювала в «Українській Хаті»

Перше цьогорічне засідання арт-лабораторії «Українська Хата – талантами багата» відбулося 22 січня, у День Соборності України, у світлиці відділу мистецтв бібліотеки. Очі завсідників «Української Хати» горіли радістю зустрічі з однодумцями, коло яких помітно розширюється.

Зазвучала «Степова симфонія»

Початок 2020 року ознаменувався гарною подією – на літературному небосхилі задзвеніла «Степова симфонія» (Херсон, 2019). Презентація антології творів херсонських письменників відбулась 9 січня 2019 року в обласній книгозбірні ім. Олеся Гончара. До книги увійшли прозові та поетичні доробки 27 спілчан, які входять до складу Національної спілки письменників України від Херсонщини. 

Заради миру та щастя у оселях Соборної України

У залі каталогів Херсонської обласної універсальної наукової бібліотеки імені Олеся Гончара 14 січня 2020 року відбулось вже третє засідання краян в рамках проєкту «Самоцвіти України». Близько сотні шанувальників сучасної української літератури мали унікальну можливість зустрітися з нашою землячкою, відомою українською письменницею, журналістом-міжнародником Ганною Гороженко.

Запрошуємо на Презентацію антології "Степова симфонія"

9 січня 2020 року о 14.00 в Херсонській обласній книгозбірні імені Олеся Гончара відбудеться презентація літературно-художньої антології творів херсонських письменників «Степова симфонія». До книги увійшли роботи з прозового та поетичного доробку 27 майстрів слова, які є членами Національної спілки письменників України. Антологія відображає сучасний літературний процес нашого південного краю: динамічний і суперечливий, привабливий і сюрпризний, прогнозований і непередбачуваний, традиційний і новаторський.

На крилах сонце принесла

Творчість Катерини Марчук несе у своїй основі любов до рідного краю, рідної української мови, шану до родинних та національних духовних цінностей. Дуже приємно констатувати факт, що на її творчість звернули увагу не лише майстри красного письменства чи то шанувальники української сучасної літератури, а і особистості, які можуть профінансувати друк літературних знахідок молодої літераторки.