червня 2020

«За штилем завжди намічається бриз».

Після тривалої, у зв’язку з пандемією, перерви в актовій залі Херсонської обласної книгозбірні ім. Олеся Гончара з витриманою соціальною  дистанцією між глядачами і з використанням маски, як незаперечного атрибуту сьогодення, у рамках проєкту «Самоцвіти України» ми мали радість провести зустріч із відомою тележурналісткою, нашою землячкою, українською поетесою Тетяною Висоцькою.

Висоцька Тетяна Валеріївна народилася в Асканії-Новій на Херсонщині, виросла у Херсоні, закінчила факультет української філології в Херсонському державному університеті.

Лицар українського духу Білобережжя

 

У червні цього року українці світу відзначають 31 річницю від Дня створення Товариства української мови, дякуючи поступу якого у серцях мільйонів краян запалав вогник українського відродження. Ватра любові до херсонських степів, родинної мови, української пісні та національної музики, відчувається, завжди палає у серці полум’яного борця за відродження української культури і духовності, першого очільника Товариства української мови Кисіля Віктора Івановича.

Осяяна життєдайною силою природи України

Свій 84 червень Заслужена художниця України Марія  Шнайдер-Сенюк зустрічає новими творчими звершеннями, які несуть у собі радість і добро краянам. Це їй українські поети присвячують власні сонети, це про її гобелени із захопленням пише освічена Європа, це про її патріотичну стійкість у складні 1980-ті згадують  українські журналісти.

Олександру Калінському – 75

http://esu.com.ua/search_articles.php?id=10533

 

 

Початок літа цього 2020 року для Херсонщини ознаменувався іще одним ювілеєм – 75-річчям від Дня народження відомого українського художника, члена Національної спілки художників України Олександра Калінського.

У колі цьогорічних ювілярів

В останній день весни цього 2020 року у письменницькому рою смаглявої Таврії побільшало на одну ювілярку.

Народилась Наталя Василівна Музика 31 травня 1975 року у місті Херсон. Навчалась у Херсонському державному педагогічному інституті (1992-1997 рр.). З 1997 року по 1998 рік працювала бібліотекарем у бібліотеці рідного вишу (ХДПІ). З 1999 по 2011 працювала спеціалістом Херсонського центру зайнятості. А з 2012 року і до тепер працює у Херсонському центрі оцінювання освіти.

Поет і видавець Північного Причорномор’я

Олег Васильович Олексюк – чи не єдиний із елінговців, який має безпосереднє відношення до видавничої справи, адже від березня 1998 року і до тепер він на громадських засадах очолює Херсонську філію Видавничого Центру «Просвіта». Тому День працівників видавництв, поліграфії та книгорозповсюдження (остання субота травня) в нашій родині святкують обов’язково.