листопада 2020

Жовто-синя вертикаль від Юрія Шапка та Олени Каравай

У виставковій залі Херсонської обласної організації Національної спілки художників України 24 листопада 2020 року відкрилась персональна виставка робіт знаного українського скульптора і художника Юрія Шапка та молодої художниці і поетеси Олени Каравай під загальною назвою «Жовто-синя вертикаль».

"Квантова нереальність" від Олександра Гунька

10 листопада у затишній та дружній атмосфері відбулась презентація нової книги Олександра Гунька «Квантова нереальність». Це своєрідний підсумок творчості останніх трьох років новокаховського письменника. Нова книга автора увібрала в себе тривоги, пов’язані з суцільною інформатизацією людства, з усе вишуканішими  інформаційними технологіями, передбаченими Реєм Бредбері у знаменитому романі «451С за Фаренгейтом». 

Вітаємо з нагородою!

Наполегливість, старання і невтомна праця, професіоналізм, талант та невичерпна енергія ще ніколи не залишались без уваги та відзнак! І саме тому сьогодні ми раді поділитися приємною для нас новиною.

Книга, яка не залишить байдужим серце читача

     

Нещодавно у Прикарпатському видавництві «Просвіта» вийшла друком збірка сонетів відомого українського поета Олега Олексюка «Межа». Я знаю автора як працеголика, який вже понад 30 років працює на ниві просвітництва. Понад 5 сотень статей його присвячено темі утвердження української державності та родинної мови на теренах Південного форпосту України – на Херсонщині.

День української писемності та мови відзначили разом з учнями

З нагоди святкування Дня української писемності та мови 9 листопада 2020 року нами спільно з дирекцією та педагогами Східненської ЗОШ Музиківської ОТГ Білозерського району організовано та проведено виїзне засідання Артлабораторії «Українська Хата – талантами багата». Протягом чотирьох уроків з учнями шостого, сьомого, восьмого та десятого класів вищезазначеної школи проведено ознайомлення з новітнім інноваційним проєктом обласної книгозбірні імені Олеся Гончара, який розпочав свій поступ ще 1 грудня 2018 року.

Висловлюємо щирі співчуття

У літературному житті Херсонщини  творчість Лади Федоровської була динамічною і актуальною. Її літературно-критичні статті, книги, виступи завжди мали суспільний резонанс, обговорення, спрямовувалися на оцінку сучасного літературного процесу або творчість  авторів у ньому. Згодом вона дебютувала як поетеса, видала кілька поетичних збірок.

Гордість Херсонщини - Анатолій Марущак

 

«Йому притаманні ажурність стилю, імпресіоністичність думки, візерунковість образу. Він добре почувається у бароковій витонченості, елігійній ритміці та асоціативній символіці…» - так зазначав доктор філологічних наук, академік Ярослав Голобородько у своїй літературнознавчій книзі «Світ Таврійських письменників» про майстра пластичної лірики, видатного українського тележурналіста, драматурга, Почесного громадянина Херсона, заслуженого журналіста України, відомого українського поета Анатолія Марущака.